ПРИТЕСНИТЕЛНО МОМЧЕ СЕ ВЛЮБВА В СЪУЧЕНИК В АНИМИРАНО ФИЛМЧЕ

С продължителност едва 25 секунди и без нито една реплика, трейлърът на късометражния анимационен филм „In a Heartbeat“ печели зрителите на мига.

Дори създателите на проекта не могат да повярват на ентусиазираната реакция. Студентите Beth David и Esteban Bravo останали изумени, когато Kickstarter кампанията им за финансиране на краткия филм постига целта си за едва три часа.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Филмът изглежда разтапящо сладък, но онова, което му помага да изпъкне сред останалите, е темата му. „In a Heartbeat“ разказва за гей ученик, който „рискува да бъде разкрит от собственото си сърце, което изскача от гърдите му, за да преследва момчето на мечтите му“. Подобна история не се среща често в анимационното кино.

„Преживяванията на гей хората не са тема, която е била обстойно разглеждана в компютърната анимация,“ казва Bravo. „Искаме да изпратим послание за любов и себеприемане до всички онези деца и млади хора, които изпитват трудности със своята ЛГБТ+ идентичност, подобно на (главния герой) Шеруин.“

Създателите на филма използват поредица от пародийни плакати на популярни филми, за да го промотират в интернет.

Междувременно, интусиазирани хора от различни кътчета на планетата започнаха да публикуват фенски рисунки с героите в сърцето на проекта.

#inaheartbeat #heart #love #art #myart #fanart #scketch #scketchbook #cute

A post shared by Maria Isupova (@maridiamsy) on