ПРИНЦ УИЛЯМ СЕ СНИМА ЗА КОРИЦАТА НА ГЕЙ СПИСАНИЕ

Принц Уилям се снима за корицата на британското гей списания Attitude, съобще New York Times. По този начин той за пореден път заяви позицията си срещу дискриминацията и преследването на ЛГБТИ хората заради тяхната сексуална и полова идентичност.

attitude-cover-prince-william

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Статията се фокусира върху разрушителното въздействие на хомофобията и последствията върху психичното здраве на ЛГБТИ хората. По време на подготовката за материала, принцът се срещнал с девет жертви на хомофобно насилие.

„Никой не трябва да бъде тормозен заради сексуалността си или по каквато и да е друга причина и никой не трябва да се примирява с омразата, на коята тези млади хора се подложени в живота си“, заяви херцогът на Кеймбридж. „Хората, с които се запознах покрай интервюто ми за списанието, се осмеляват да говорят за този проблем и да вдъхнат надежда на онези, които стават обект на враждебност,“ каза още принц Уилям.

Корицата на юлския брой е била планирана едва няколко седмици преди масовия разстрел в Орландо, Флорида, в който загинаха 49 души. По този повод, редакцията на списанието разпространи изявление, в което казва, че семената на агресията, проявена от Омар Матийн, биват посяти в най-ранна възраст.

„Такова насилие не съществува във вакуум. То расте като търкаляща се снежна топка, започвайки от нетолерантност и тормоз в класната стая. Твърде често тръгва от политици и религиозни лидери, а медиите не обръщат внимание,“ пише в изявлението.