‘Призови ме с твоето име’ събра ума на критиците и постигна най-големия среден приход на екран за 2017

Изминалният уикенд бе слънчев за „Призови ме с твоето име“. Гей драмата на италианския режисьор Luca Guadagnino събра 404 000 долара в щатския бокс-офис. И макар този резултат да не звучи особено впечатляващо на фона на милионите, които правят повечето холивудски продукции, ключова подробност е броят на кината, в които бе показван филма – четири.

С 101 219 долара среден приход на екран, „Призови ме с твоето име“ стана филмът с най-голям бокс-офис на екран в САЩ за 2017. В следващите седмици предстои значително разширяване на показа му из цялата страна.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Финансовият успех на филма не е изненада. Той е вторият най-положително оценен от критиците филм за тази година. 120 от общо 122-е критически рецензии в сайта Rotten Tomatoes са положителни, което представлява 98%. Обобщеният критически консенсус, изготвен от сайта, е: „‘Призови ме с твоето име’ предлага меланхоличен, изключително въздействащ портрет на първата любов, чувствено изигран от Тимоти Шаламе и Арми Хамър.“

Романтичната лента разказва за двама мъже в страстна любовна връзка по време на едно слънчево лято в Италия през 80-те. 24-годишният студент Оливър отива да учи и живее при семейството в дома им в Северна Италия, където бързо бива очарован от 17-годишния син на домакините си, Елио. Двамата преживяват незабравимо лято, изпълнено с изкуство, храна и романтика.