ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ЗИМБАБВЕ СМЯТА ГЕЙОВЕТЕ ЗА ПО-ЛОШИ ОТ ПРАСЕТА, А СИНЪТ МУ ПРИЗНАВА, ЧЕ Е ГЕЙ!

“Те са по-зле от прасета, кози и птици… Ще им отсечем главите…“ Това са хомофобските изказвания на президента на Зимбабве – Робърт Мугабе, който повече от категорично застава срещу ЛГБТ общността. Неизвестно за него, президент Мугабе носи семето на хомосексуалността дълбоко в себе си. Неговият трети по възраст син – Чипапе Мугабе, разкри своята истинска сексуалност по време на емоционално интервю за английска радио станция.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Моето излизане от килера беше толкова важна стъпка в това, колкото е позицията на баща ми срещу хомосексуалността, неговата собствена кръв носи самите клетки на това, което той смята за по-лошо от прасета…,“ сподели Чипапе Мугабе пред Good Morning U.K.

Чипапе, който учи МВА в Оксфорд, обяснява още, че е от решаващо значение за хората от Зимбабве да започнат да упражняват силата на независимото мнение и да спрат да позволяват на „диктатори“ като баща му да замъгляват мисленето им.

Президентът Мугабе поддържа дълга история с хомофобски изказвания. По време на последната му предизборна кампания през януари, основна точка в платформата му беше превръщането на страната в „ад за гейовете“, обещавайки, че ще изпраща всеки представител на ЛГБТ в затвора до живот.

„Въпросът, който всеки трябва винаги да си зададе, преди да осъди някой гей, е: „Как това, че той спи с друг мъж, директно афектира моя живот и как измъчването му ще направи моя живот по-добър? Отговорът и на двата е – никак,“ допълва Чипапе.

Като много затворени гей мъже по света и Чипапе е попаднал в капан да крие сексуалността си от обществото, сключвайки брак и създавайки деца, но вече е разделен със съпругата си.

Как баща му понася новината? „Вероятно все още е много шокиран, затова ще му дам повече време да приеме новината, тя да отлежи и той да свикне с идеята, че синът му е гей. Искрено се надявам, че разкриването ми ще накара други хора да спрат и да се замислят: „Какво, ако детето ми е гей?“ Често казвам, че да бъдеш стрейт не означава, че си силен, така както и не е слабост да бъдеш гей. Това, което дефинира нашите сили и слабости, е способността да се изправим въпреки всички трудности и да оформим живота си към по-добро,“ заключва Чипапе.