ПОЩЕНСКИТЕ КУТИИ В СТОКХОЛМ ОСЪМНАХА В ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА

Избрани пощенски кутии в шведската столица бяха украсени в цветовете на дъгата по повод течащия в момента конкурс Евровизия, предаде PinkNews.

Шоуто, което е изключително популярно сред ЛГБТИ общностите в Европа и по света, се провежда в Швеция, след като Манс Зелмерлов спечели миналогодишното издание с песента си „Heroes“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Миналата година, когато домакин на конкурса беше австрийската столица Виена, в града бяха инсталирани светофари с танцуващи гей и хетеро двойки с малки сърчица над тях.

Но Швеция не взима половинчати мерки, затова Стокхолм реши да покаже любовта си за гей хората с истински замах. Не само, че из града има „гей“ светофари, но пощенската компания PostNord боядиса шест пощенски кутии в града в цветовете на дъгата.

Компанията, която е собственост на правителствата на Швеция и Дания, обяви и серия от пощенски марки, отбелязващи движението за равни права за ЛГБТИ хората. Премиерата на новите марки е придружена от пъстрата премяна на пощенските кутии на шест централни локации в Стокхолм. Те ще останат в този вид до 14 май, когато е финалът на Евровизия.