ПОТЕНЦИАЛЕН КАНДИДАТ НА ТРЪМП ЗА ВЪРХОВНИЯ СЪД Е ВЪРЛ ХОМОФОБ

Миналата седмица Тръмп заяви в телевизионно интервю, че няма намерение да работи за отмяна на брачното равенство в САЩ. Списъкът му с потенциални предложения за върховни съдии обаче, включва някои изключително притеснителни имена.

Един от хората, които Тръмп обмисля за пожизнения пост, е Уилям Х Прайър мл., който в миналото е настоявал, че еднополовите двойки трябва да бъдат пращани в затвора за това, че правят секс в домовете си.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

През 2013 бившият главен прокурор на Алабама защитаваше в съда закон, който криминализира гей секса по взаимно съгласие, сравнявайки го с „полигамия, инцест, педофилия, проституция и прелюбодеяние“. Сред шокиращите му правни аргументи е този:

„Съдът никога не е признавал основно право на участие в сексуален акт извън моногамен хетеросексуален брак, камо ли участие в хомосексуална содомия. Такова право би било в разрез ‘традиционните отношения в семейството’, което е толкова старо и фундаментално колкото цялата цивилизация.“

Прайър прави разграничение между „хомосексуалната содомия“ и хетеросексуалната.

„Тексас съвсем не е единствения (щат), който заключва, че хомосексуалната содомия може да има тежки физически, емоционални, психологически и духовни последици, които не е задължително да се проявяват при хетеросексуалната содомия, от която жителите на Тексат трябва да бъдат защитени.“