ПОРНО САЙТЪТ XHAMSTER.COM НАКАЗА СЕВЕРНА КАРОЛИНА

Миналия месец американският щат Северна Каролина прие закон, който отменя всички местни разпоредби за защита на ЛГБТ хората от дискриминация и разрешава на бизнес учрежденията да дискриминират ЛГБТ хората, позовавайки се на религиозните си вярвания. Освен това, новият закон забранява на трансполовите ученици в обществени училища да използват тоалетните, които предпочитат.

Решението на губернаторът да подпише закона беше атакувано в съда, а растящ брой известни личности и компании обявиха, че ще бойкотират щата.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Сега обаче, играта загрубя, защото милиони жители на Северна Каролина изгубиха достъп до един от най-популярните порно сайтове в света, XHamster.com. Когато потребител, намиращ се в щата, опита да отвори сайта, получава съобщение със заглавие „Изключителното лицемерие на Северна Каролина. Земята, където хомофобията е закон.“

В съобщението е цитирана статистика за потреблението в сайта. Само от началото на тази година, почти 320 000 души са разглеждали гей катеториите. Думите „gay“ и „shemale“ са били едни от най-търсените в сайта.

„Отвратени сме от скорошните събития в Северна Каролина,“ заявяват от сайта. „От 50 години се борим за равенство за всички и тези закони са дискриминационни, което XHamster.com не толерира. От днес, достъпът до XHamster.com е блокиран в щата Северна Каролина“.

От компанията добавят: „Съдейки по статистическите ни данни за това какво гледате вие, севернокаролинците, имам усещането, че това наказание е доста сериозно. Няма да гледаме отстрани безучастно и да наливаме пари в система, която насърчава такива простотии.“

Мотото на сайта е „Само порно, без глупости“.