ПОЛ НАЙДЕНОВ СТАНА „ЛГБТИ ЛИЧНОСТ ЗА ПРИМЕР 2015“

 
EXE Banner
 

Тази неделя, 13 декември 2015 г., Младежка ЛГБТ организация „Действие” връчи ежегодното отличие „ЛГБТИ личност за пример”.

Тазгодишният носител на наградата е интерсексуалният активист Пол Найденов. Пол е съосновател и член на Борда на Фондация „Ресурсен център Билитис“, а също и съосновател и член на Управителният съвет на OII Europe (Organization Intersex International – Europe).

Пол е отличен за активната му работа в защита на правата на интерсексуалните хора. Той е един от хората, спомогнали буквата „И“ да бъде добавена към абревиатурата ЛГБТ(И) у нас.

Интерсексуалните хора се раждат с полови белези и органи, характерни и за двата пола. В повечето случаи не става дума само за „козметични” разлики, а за различен начин, по който функционира тялото.

Отличието, което „Действие” връчва, има за цел да поощри открити лесбийки, гей, би, транс и интерсекс хора (ЛГБТИ), които са пробили сянката на страха и чрез личните си и професионални постижения са се откроили като достойни примери за подражание за хилядите нехетеросексуални, транс и интерсекс младежи у нас, търсещи своето отражение и достойни примери за подражание в света около себе си.

Наградата бе връчена от Венета Лимберова, Председател на „Действие”, и Виктор Лилов, един от носителите на отичието през 2014 г.

Миналата година отличени бяха издателят, музикален продуцент и политик от политическа партия ДЕОС Виктор Лилов, както и на главният редактор на сайта „Обекти” Владимир Тодоров.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина