ПОЛИЦАЯТ, КОЙТО ТУИРКВА НА ПРАЙДА В НЮ ЙОРК, ПОЧИНА ОТ РАК

Нюйоркският полицай Майкъл Хенс (Michael Hance), който стана сензация със спонтанния си танц по време на прайд парада в града, почина на 44-годишна възраст.

Хенс работил в полицията в продължение на 17 години и е бил част от екипа, разчиствал останките от Световния търговски център. След странен припадък пред дома му през ноември, той бива диагностициран с рак на мозъка. Откритието идва твърде късно, защото туморът вече е достигнал белите дробове и черния дроб.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Той винаги е обичал да помага на хората. Винаги е обичал да прави добро,“ разказа прат му Питър пред New York Daily News.

През 2015 хетеросексуалният Хенс охранява прайда в Манхатан, когато участник в шествието започва да танцува пред него на песента на Майкъл Джексън „Don’t Stop Till You Get Enough“. Реакцията на Хенс – да туърква в ритъма на музиката – е записана с телефон и 13-секундното видео се превърна във вирусен хит с над 8 милиона гледания в YouTube.

„Аарон е танцувал пред много полицаи, но те не реагират,“ разказа Пейдж Понзека, автор на култовия клип. „И тогава видяхме как този полицай се включва в танца. (Хенс) разбираше за какво е парада – да се забавляваш и да бъдеш себе си.“

„Той определено беше човек на народа. Сега има 8 милиона приятели,“ каза брат му.

Припомнете си красивия момент с видеото по-долу: