ПОДДРЪЖНИЦИ НА ТРЪМП СЧУПИХА БУТИЛКА В ЛИЦЕТО НА ГЕЙ МЪЖ В ИЗБОРНАТА НОЩ

Гей мъж от Калгари е бил нападнат от страстни пъддръжници на Доналд Тръмп в Санта Моника по време на изборната нощ.

Канадският филмов продуцент Крис Бол гледал обявяването на резултатите от изборите в бар, когато напрежението между поддръжниците Тръмп и Клинтън започнало да се покачва.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Някои от тях започнаха да викат по мен хомофобни обиди,“ каза Бол пред Metro. „Аз малко се поувлякох в цялата история, но нямах намерение да ги провокирам.“

На излизане от бара по-късно същата вечер, група мъже се нахвърлили върху Бол. Един от тях разбил бирена бутилка в лицето му. Той паднал на бетона и загубил съзнание.

„Помня, че се събудих и избърсах кръвта от очите си. Обадих се на приятели, те ме взеха и ме откараха в болницата,“ каза мъжът. Там той получил пет шева на главата. За щастие, раните му не били толкова страшни, колкото изглежда.

hate-crime-attack-victim-trump
Снимка: @TehBhav Twitter

„С високо вдигната глава съм. Точно така трябва да се отнасям към случилото се. Жив и здрав съм, и все така много гей,“ допълни той.

Според мъжа, нападението е било от омраза, подсилена от алкохол и успеха на Тръмп. Той не смята, че инцидентът представлява всички американци, или дори всички поддръжници на Тръмп, но добави, че този тип престъпления от омраза вероятно ще станат по-чест феномен под управлението на Тръмп.