ПОВЕЧЕТО МЛАДЕЖИ В САЩ И UK НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО ХЕТЕРО

Изследване на неправителствената организация Ditch The Label, чиято дейност е посветена на борбата с тормоза в училище, показва, че повече от половината съвременни младежи не се определят като хетеросексуални.

В анкетата са участвали 1000 души на възраст между 13 и 26 години от Великобритания и САЩ. 57% от тях заявяват, че не попадат в абсолютния хетеросексуален край на сексуалния спектър. Около 47% въобще не искат да им се слага етикет, защото виждат термини като „гей“ и „лесбийка“ като твърде ограничаващи. 76% пък заявяват, че подобни категории „вече не са важни“ и „хората трябва да бъдат свободни да излизат с когото пожелаят“.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Основателят на Ditch The Label, Лиам Хакет, коментира, че основен принос за този феномен са медиите и показването на широк спектър от сексуалности. „Мисля, че видимостта на хората, които някога бяха потискани от обществото, изпраща много положително и ясно послание: сексуалността не е нещо ‘мръсно’ или нещо, което трябва да бъде крито.“

Въпреки, че 52% отсега заявават, че искат да се задомят с човек от срещуположния пол, 93% от всички запитани възнамеряват преди това да изследват сексуалността си.