ПЕЧАТНИЦА ПРЕВЪРНА ХОМОФОБСКИ ФЛАЕРИ В КОНФЕТИ

Ирландска печатница намери изобретателно приложение на хомофобските флаери, които анти-гей организации раздават по улиците. Разпространяваните материали са свързани с предстоящия референдум следващия месец, на който Ирландия ще гласува дали да узакони еднополовите бракове и в листовките опонентите твърдят, че хомосексуалността причинява рак, а гей браковете са „акт на содомия“. За да отвърне на удара, малката дъблинска печатница Daintree Paper създаде нова услуга – продаване на конфети за гей сватби, които всъщност са изработени именно от анти-гей листовките.

Компанията е призовала хората да препращат всички хомофобски рекламни материали, които получат, а след това ги нарязват и превръщат в конфети. Приходите, които получат от новата си услуга, даряват изцяло на кампанията Yes Equality (да на равенството), която работи в подкрепа на еднополовите бракове в Ирландия.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Ние искаме да правим красиви неща от хартия. От грозните флаери създаваме красиви конфети“ – разказват от Daintree Paper. „Искаме да съберем всички негативни и неверни флаери, листовки и публикации и да ги рециклираме в нещо позитивно и красиво. Приходите ще дарим на организацията Yes Equality.“