ПАПА ФРАНЦИСК СМЯТА, ЧЕ Е ОК ДА СИ ГЕЙ!

Адът сигурно е замръзнал! В интервю за италианското религиозно списание La Civilta Cattolica, Папа Франциск се обръща към последователите си с молба Католическата църква да стане по-милосърдна и да приветства всички различни. След това той добавя, че ако църквата откаже да намери „нов баланс“ по отношение на гейовете, абортите и контрацептивите, нейните морални устои ще паднат като „къща от карти“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Не може да настояваме за решаване само на въпроси, свързан с абортите, гей браковете и използването на методи срещу зачеване. Това не е възможно. Учението на църквата по тези въпроси е ясно и аз съм син на църквата, но не е необходимо да говорим по тези въпроси през цялото време,“ казва в интервюто Папа Франциск.

Според Папата някои членове на църквата са се вманиачили на тези теми твърде много, а самата църква се ограничава в малки неща и тесногръди правила. Папа Франциск допълва още: „Веднъж един човек ме попита по провокативен начин дали одобрявам хомосексуалността. Аз му отвърнах с друг въпрос: „Кажете ми, когато Бог гледа към един гей човек, дали той приема съществуването на този човек с любов или го отхвърля и осъжда?““

„Църквата, за която мислим, трябва да е дом за всички, а не малък параклис, който може да побере само малка група избрани хора,“ завършва Папата.

Не сме смятали, че ще го кажем, но… Амин!