Още двама мъже обвиниха Кевин Спейси в сексуален тормоз

В няколкото дни от появата на твърдението на Антъни Рап, че Кевин Спейси му е посегнал сексуално по време на парти преди 30 години, още двама мъже съобщиха публично за подобни преживявания с актьора.

Кинаджията Тони Монтана разказа, че Спейси му е посегнал през 2003. „Отидох да си поръчам питие и Кевин дойде при мен и сложи ръката си върху мен. Той насила сложи ръката си на слабините ми и награби целия ми пакет. После ми каза: ‘Това демонстрира собственост.'“ По времето на инцидента Монтана бил в трийсетте.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Монтана, който по онова време бил в трийсетте, трябвало физически да отблъсне Спейси. „Наложи се да извия палеца му, за да махна ръката му от мен,“ каза той. Кинаджията, чийто филм „Overnight“ бе в официалната селекция на филмовия фестивал Сънданс, добави, че Спейси изглеждал пиян.

 

„Платих питието си и се отдалечих от него.“ Но това не проработило. Спейси го последвал в тоалетната, където се стигнало до втори инцидент. „Избутах го от вратата и го блъснах. Един от приятелите му чакаше на опашката и му казах: ‘Време е да отведеш момчето си вкъщи.’ След това си тръгнаха.“

Монтана сподели, че преживяното е оставил дълбок отпечатък. „Никога не казах на никого за това, освен на терапевти.“

Междувременно, млад мъж съобщи за сексуално посегателство, извършено от двукратния носител на Оскар. През 2010, когато Даниъл Биъл бил 19-годишен барман, Спейси го заговорил в почивката му и му показал пениса си. Той попитал младежа: „Голям е, нали?“, след което се опитал да го накара да го пипне.

Даниъл Биъл

Актьорът настоял Биъл да приеме часовника му IWC Portofino, който е на стойност няколко хиляди евро, в замяна на пластмасовия Casio на момчето. Барманът решил, че Спейси се шегува, но той свалил часовника си и му го дал. „Гледайки назад, осъзнавам, че целта е била да ми запуши устата,“ разказа мъжът пред британския таблоид Sun.

 

Британското законодателство предвижда минимална присъда от 2 години затвор за този вид сексуално посегателство.

Началото на проблемите на Спейси бе интервю с актьора Антъни Рап, който разказа, че по време на парти, организирано от Спейси преди повече от 30 години, е бил насилен сексуално. По онова време той бил на 14, а Спейси – на 24. След като останалите гости си били тръгнали, Спейси завел момчето в спалнята и легнал върху него. Рап, според който Спейси бил пиян, го отблъснал и си тръгнал.

Малко след появата на обвинението, Спейси публикува извинение. Той написа, че е ужасен от историята, която обаче не помни, защото се е случила преди повече от три десетилетия. Той заяви, че дължи на Рап “искрено извинение” за нещо, което би било “изключително неуместно пияно поведение”. Но холивудската звезда не спря дотук. “Тази история ме подтикна да споделя други неща за живота си. Както най-близките ми хора знаят, през живота си съм имал връзки с мъже и с жени. Обичал съм и съм имал романтични изживявания с мъже през целия си живот и сега живея като гей мъж.”

Множество холивудски звезди и гей активисти заклеймиха Спейси, но не само заради неприемливото му поведение, но и заради факта, че се разкри каго гей именно в този момент. Открито гей актьорът Закари Куинто, който участва заедно със Спейси в филма от 2011 “Margin Call”, обвини 58-годишната звезда в “пресметната манипулация”. Били Ейхнър от “American Horror Story” написа: “Кевин Спейси току-що изобрети нещо, което досега не съществуваше: лош момент да се разкриеш.”

Гей активисти пък се оплакаха, че привидната асоциацията между хомосексуалност и сексуално насилие над непълнолетни е чудесен коледен подарък за анти-гей групи и политици.

Международната телевизионна академия обяви, че ще отнеме награда, която бе планирала да връчи на Спейси след 3 седмици. Актьорът трябваше да получи специална награда “Еми”, с която биват отличавани хора с особено голям принос за телевизията. Академията публикува прес-съобщение, в което казва, че “в светлината на скорошните събития няма да удостои Кевин Спейси с ‘International Emmy Founders Award’”. От Netflix пък заявиха, че са “дълбоко обезпокоени” от обвинението срещу Спейси и обявиха, че хитовия сериал “Къща от карти” ще приключи с предстоящия си шести сезон.