ОСТРОВЪТ НА УДОВОЛСТВИЕТО

Нека започнем с финала, защото той промени представите ни за XLSior из основи. Последното парти от препълнената със събития програма на тазгодишното издание на гръцкия гей фестивал XLSior се случи разбира се в най-добрия клуб в Миконос – Cavo Paradiso.

Парти-храмът е кацнал на ръба на една скала, гледаща към безкрайната морска шир, а в средата му има разположен басейн, който този път беше покрит, за да се открие още един допълнителен дансинг. Тълпата от мъже от цял свят беше по-голяма от всяка изминала година и клубът не спираше да бъде препълнен дори към края на партито, когато слънцето  засвети толкова силно, че слънчевите очила не вършеха достатъчно добра работа. Кулминацията, която не остави никого безразличен, беше изпълнение на сиртаки. С началото на танца започна и заря, която се разбиваше в небето изцяло в ритъма на музиката. С характерното забързване на гръцкия танц зарята също се превърна в огромна експлозия от цветове и приключи по също толкова достоен начин. Закриващо парти не просто за фестивала, а и за летния сезон. Това беше усещането и вероятно поради това всички опитваха да се забавляват до краен предел.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

И да направим крачка назад във времето – неделя следобед беше време за подгряващо парти около басейна на клуб, разположен на отдaлечен плаж на острова. Събота и петък партитата се вихриха в различни клубове в Миконос. Срядата беше запазена за плажни забавления. И така още една успешна година за XLSior и още едно незабравимо парти лято на синьо-белия фон на острова на удоволствието.