Онлайн канал за помощ на ЛГБТИ младежи стартира нa 23 октомври

Фондация „Сингъл Степ“ обяви предстоящия старт на първия национален, лицензиран и обслужван от професионалисти онлайн чат за ЛГБТИ младежи, техните родители, приятели и съмишленици. Инициативата е резултат от адаптиране на успешни практики на водещи международни ЛГБТИ организации, осигуряване на устойчиво дългосрочно финансиране, създаване на подходящи партньорства и обучаване на екип от професионалисти.

От „Сингъл Степ“ изтъкват, че фондацията е единствената ЛГБТИ организация в България, която е лицензирана да предоставя социални услуги за младежи и подрастващи от Държавната агенция за закрила на детето, както и от Агенцията за социално подпомагане. Екипът й от обучени професионалисти е ръководен от Анна Жукивская – образован във Великобритания психолог със значителен практически опит в работата с младежи и техните семейства.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Онлайн чатът ще заработи на 23 октомври и ще е достъпен всеки ден от 20:00 до 23:00. Служителите ще предоставят безплатна и конфиденциална подкрепа, както и специализирана информация и ресурси за ЛГБТИ младежи, техните семейства, приятели и съмишленици.