ОМЪЖЕНИТЕ МЪЖЕ С ДЕЦА В САЩ ИЗКАРВАТ НАЙ-МНОГО ПАРИ

Данни на американското Министерство на финансите разкриват значителна разлика в доходите на еднополовите и разнополовите брачни двойки.

Анализ на общите данъчни декларации за 2014 показва, че средностатистическото домакинство на двойка мъже изкарва 176 000 долара на година. Това е с 52 000 повече от двойките жени и 63 000 повече от разнополовите двойки.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

New York Times посочва, че различни фактори могат да обяснят разликата, включително различното заплащане на мъжете и жените, разходите по отгеждане на деца и местожителството. Еднополовите двойки предпочитат да живеят в крайбрежните райони, къдено заплатите са по-високи – както и цената на живота.

Проучването, което е базирано на отговорите на 183 280 еднополови двойки в брак, разкрива още разликите между тенденциите при двойките мъже и двойките жени.

Мъжете са съсредоточени в Сан Франциско (3,2%), Вашингтон (2,7%), Ню Йорк (2,4%) и други големи градове по крайбрежието. Двойките жени обаче, предпочитат да живеят в Оукланд (2,1%), Сиатъл (1,3%) и Сан Франциско (1,1%).

Друга интересна находка: демографската група с най-висок общ доход са двойките мъже с деца. Със среден доход преди данъци 275 000 долара, тези домакинства имат повече от два пъти по-големи доходи от двойките жени и разнополовите двойки. Това вероятно се дължи на факта, че много еднополови двойки мъже не могат да си позволят високата цена на сурогатството и осиновяването, съответно само най-богатите имат деца.