Норвежкото предложение за Оскар „Телма“ се завърта по екраните у нас

Изминалата година бе изключително успешна за гей киното. „Телма“ на режисьора Йоахим Триер е  поредният високо оценяван филм на гей тематика и бе норвежкото предложение за Оскар в категорията за чуждоезичен филм.

Телма напуска религиозното си семейство в малък норвежки град, за да следва в университет в Осло. Един ден, докато учи в библиотеката, тя получава неочаквана и много тежка криза. Скоро след това тя се запознава с красивата си колежка Аня и моментално бива привлечена от чара и обаянието й. С напредъка на семестъра и задълбочаването на тайните чувства на Телма към Аня, кризите стават все по-остри и чести. Тя осъзнава, че тревожните епизоди са симптом на опасни свръхестествени способности, които могат да имат ужасяващи последствия.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Тази седмица интересната симбиоза между хорър, драма и психологически трилър пристига в България. Зрителите в София ще могат да гледат „Телма“ в Euro Cinema, G-8 Cinema, Влайкова, Дом на киното и Одеон Дом от утре. Във Варна, Фестивален и конгресен комплекс ще покаже филма утре вечер, 2 февруари, от 20:00 и в събота от 17:00. Lucky Дом на киното в Пловдив ще върти лентата цяла седмица.