НОРВЕЖКАТА ПОП-ЗВЕЗДА TOOJI РАЗКРИ, ЧЕ Е ГЕЙ, СЪС СКАНДАЛНО СЕКС ВИДЕО В ЦЪРКВА

Норвежката звезда от Евровизия – Tooji, реши да излезе от килера с истински гръм. Роденият в Иран певец обяви пред медиите, че е гей и заедно с това публикува скандално видео, заснето в църква в Осло.

Във видеото към парчето Father певецът прави секс със свещеник пред шокираните погледни на ревностни християни. С видеото Tooji иска да привлече вниманието към случващото се с гей хората в Иран и според самия него религията е виновна за узаконяването на насилието срещу ЛГБТ общността.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

tooji-cocktail-artwork

Реакция от страна на църквата не закъсня, като епископът на Осло – Ole Christian Kvarme публикува гневно писмо, в което заклеймява видеото като „тотално неприемливо“ и „отвратителна злоупотреба с църквата“. „Подобна сцена между мъж и жена също би била крайно неприемлива“, коментира още епископът.

В друго емоционално видео певецът обяснява защо е решил да предприеме нещо толкова скандално. „С този проект искам да покажа, че любовта между двама души от един пол прекалено дълго е била опетнявана от религията. Време е да поставим човешките права над религията.“

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=4XSn6RfeefI[/tube]