НОВ ФИЛМ РАЗКАЗВА ЗА УБИЙСТВОТО НА ГЕЙ МОМЧЕ ПРЕЗ СКРЪБТА НА БАЩА МУ

Преди Алекс Анвандтер (Alex Anwandter) да представи своя първи пълнометражен филм на филмовия фестивал в Сиатъл по-рано тази година, чилийският музикант се колебаел дали американската публика би въприела филм за убийството на гей тийнейджър. В крайна сметка, открито гей режисьорът решил, че в някои региони на страната хомофобното насилие не е така широко празпространено както е било в миналото.

И точно тогава, някобко дни преди прожекцията на „Nunca Vas A Estar Solo“ (Никога няма да бъдеш сам), Омар Матийн убива 49 души и ранява още 53 в гей клуб в Орландо, Флорида.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Това бе като отворена рана,“ разказва Анвандтер. „Мислеш си, че с целия съществуващ обществен дебат сме успели да направим повече за защитата на съгражданите си, но това просто не е така. Невероятно е.“

„Nunca Vas A Estar Solo“ е вдъхновен от истинската история на младия Даниел Замудио, който през 2012 бива жестоко убит заради сексуалната си ориентация. Но режисьорът подчертава, че филмът е напълно измислена история, фокусирана върху ефекта от убийството на гей младеж върху неговия баща.

Можете да видите трейлър на филма по-долу.