НОВО ПРОУЧВАНЕ РАЗКРИВА СРЕДНИЯ РАЗМЕР НА МЪЖКИЯ ПЕНИС

Учените продължават да търсят отговор на вечния въпрос какъв е средният размер на мъжкия пенис. Сега британски изследователи разкриват последните си открития.

Изследователите установили, че средната дължина на пенис в ерекция е 13.12 см. Междувременно, средната дължина на отпуснат пенис е 9.16 см. Колкото до обиколката, средната обиколка на еректирал пенис е 11.66 см. и 9.31 см., когато е в отпуснато състояние.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Британското изследване също е установило, че съществува връзка между дължината на еректиралия пенис и ръста на мъжа.

Изследователите се надяват, че новите открития ще помогнат на лекарите за лечението на дисморфофобия (психическо състояние, което се изразява в страх от собствена грозота). Някои мъже са толкова загрижени за размера на пениса си, че могат да бъдат диагностицирани с дисморфофобия.

Водещият автор д-р Дейвид Вийл от Института за психиатрията, психологията и неврологията (IoPPN) при Кралския колеж в Лондон и Южен Лондон, сподели пред MailOnline: „Мъжете се сравняват в съблекалните и с актьорите в порно филми в интернет и вярват, че не могат да се мерят по размер. Други мъже са дразнени от сексуални партньори за техния размер.Има много мъже, които се притесняват, и се надяваме уверението, че са в нормалните пропорции, да им помогне.“

Проучването включва 17 изследвания на 15 521 мъже, които са се подложили на измервания на пениса от здравни специалисти, чрез използването на стандартна процедура.

Е, има ли изненадани от изводите?