НОВО ПРОУЧВАНЕ ПОТВЪРЖДАВА, ЧЕ МЪЖЕТЕ ХОМОФОБИ ИМАТ СИЛНИ ХОМОСЕКСУАЛНИ ИМПУЛСИ

Обстойно проучване на Университета на Джорджия потвърждава подозрението, което много експерти вече от доста време споделят: мъжете хомофоби са повече хомо от Мариус Куркински в „Ти-ри-ри-рам“. Зигмунд Фройд е първият, който представя теорията, че хората често проявяват най-омразни и отрицателни нагласи точно към нещата, които тайно жадуват, но чувстват, че те не трябва да имат. Сега това е доказано от най-задълбоченото по рода си изследване, провеждано някога.

Научното потвърждение на това отдавнашно съмнение бе наскоро публикувано от група водещи учени, а изданието „Психология днес” представи следното резюме на резултатите:
[Проучването] попита хетеросексуални мъже колко комфортно и тревожно се чувстват около гей мъже. Въз основа на тези резултати, мъжете са разделени в две групи: мъже, които са хомофоби и мъже, които не са. След това, на тези мъже са били показани три-четири минутни видео клипове. Един видеоклип показва секс между мъж и жена, друг – секс между лесбийки, а третият – секс между гей мъже. През това време към пениса на всеки от участниците е било прикрепено устройство. Това устройство се задейства от сексуална възбуда, но не и от други видове възбуда като нервност или страх. Възбудата често има много различно значение в психологията, отколкото в широката употреба. Когато са гледали секс между лесбийки и хетеросексуален секс, както хомофобите, така и не-хомофобите са показали увеличена обиколка на пениса. При видеото на секс между гей мъже обаче, единствено мъжете хомофоби са показали повишена възбуда на пениса. Когато са били попитани, хетеросексуалните мъже с най-анти-гей нагласи са казали, че не са били възбудени от клиповете на гей мъжки секс. Но техните пениси отчитат друго. Мъжете хомофоби са били най-сексуално възбудени от секс актове между двама мъже.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90