НОВАТА ПЪРВА ДАМА СИПЕ СЕКСИЗЪМ И ХОМОФОБИЯ ВЪВ FACEBOOK

Бъдещата първа дама на България, Десислава Генчева, не се притеснява да използва сексистки и хомофобни обиди спрямо политическите опоненти на съпруга си.

Сайтът Informo публикува скрийншот, съдържащ Facebook публикация на Генчева от деня на финалния дебат между Цецка Цачева и Румен Радев.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Informo пише, че публикацията съвпада с времето, в което Цачева, видимо разстроена, разказва за убития си дядо. Генчева реагира на сцената с коментар, който прави препратка към президента Росен Плевнелиев, казвайки: „Що си мисля, че и досега си имахме президент жена?! Майка на нацията.“

untitled-2

Ако е автентична, от тази публикация можем да заключим, че Генчева намира принадлежността към женския пол за унизителна. Тя очевидно смята още, че мъже, проявяващи черти, интерпретирани като женски, са достойни за присмех и подигравка.

Не е тайна, че подобен начин на мислене е широко разпространен в българското общество. Но е особено тъжно, че човек, който ще служи като пример за подражание за милиони хора през следващите няколко години, има подобни ограничени разбирания и, по-лошо, не се притеснява да ги изразява публично.