НА 82 ГОДИНИ АКТЬОРЪТ ДЖОУЕЛ ГРЕЙ РАЗКРИ, ЧЕ Е ГЕЙ

Бродуейският актьор и носител на награди Тони и Оскар Джоуел Грей призна на 82 години, че е гей, предаде Ройтерс.

Грей споделя за сп. „Пийпъл“, че семейството и приятелите му са знаели за хомосексуалната му ориентация, но самият той едва сега се е почувствал достатъчно уверен, за да я оповести публично.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Не харесвам поставянето на етикети, но ако трябва да ми бъде поставен такъв, той е „гей“, казва Джоуел Грей за февруарския брой на списанието, който излиза в петък.

Актьорът разказва за детството си в Кливланд, Охайо, когато е чувал от възрастните, че хомосексуалните попадат в затвора заради ориентацията си. Грей допълва, че горе-долу по това време е осъзнал, че има привличане и към момичета, и към момчета. Джоуел Грей е първият актьор, превъплътил се в образа на конферансието в култовия мюзикъл „Кабаре“ на Бродуей през 1966 г. Ролята му носи най-престижната театрална награда Тони, а по-късно и Оскар за филмовата версия от 1972 г., в която си партнира с Лайза Минели.

article-2271169-001CB8F000000258-268_634x574

Дженифър Грей, дъщерята на Джоуел Грей от продължилия му 24 години брак с актрисата Джо Уайлдър, и позната на зрителите с ролята си във филма „Мръсни танци“ с Патрик Суейзи, казва за сп. „Пийпъл“, че е доволна, че баща й най-сетне се е почувствал достатъчно спокоен и уверен, за да разкрие публично хомосексуалната си ориентация.

„Независимо на каква възраст, независимо колко време му е отнело, когато човек се отърси от лъжите или полуистините, това означава свобода“, споделя Дженифър Грей.

Източник: БТА