НАЦИОНАЛИСТИТЕ ИМАТ ПЛАН ЗА ПРОВАЛЯНЕ НА СОФИЯ ПРАЙД

 
Sofia Pride 2023
 

Крайните националисти от Нацонална съпротива подготвят провокации срещу София Прайд, насрочен за 10 юни, съобщи сайтът OFFNews, цитирайки емоционално прессъобщение на организацията. Родолюбците се противопоставят на „хомосексуализма, либерализма и на демокрацията като цяло“.

„От „Национална съпротива“ искаме да информираме обществеността, че информацията, която пе******ката общност разпространява, че вече са си избрали място и ден за провеждането на извратеният им парад е невярна! Още от януари месец сме информирали Столична община, че имаме лятна кампания за почистване на боклуците в столицата и сме запазили определени дни, часове и места. Един от тези дни е именно 10.06.2017 г. на паметника на Съветската армия“, пишат неонацистите.

От организацията посочват и че „няма да позволят на никой да им отнеме законното право на обществено-полезна дейност, за сметка на морално опасното шествие“.

„Ние отдавна сме посочили тези дати за провеждането на кампанията ни и сме готови да изчистим, както боклуците, така и човешкият упадък, който смята да присъства там. Само ще допълним, че общината по закон няма право да разрешава друго мероприятие на запазено вече място и час“, заявяват още от „Национална съпротива“.

Тазгодишното мирно шествие на ЛГБТИ общността и приятели е под надслов „Да прогоним предразсъдъците“ и цели да предизвика по-широк обществен дебат за толерантността и преодоляването на съществуващите предубеждения.

Събирането за шествието ще започне в 18:00 часа от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столична община.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина