НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА РАЗКРИВАНЕ

Днешният 11 октомври ще бъде отбелязан в много страни по света като National Coming Out Day или денят, в който да излезеш от килера и да съобщиш на важните за теб хора, че си гей. Този ден дава и възможност на много лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални хора да говорят открито за своето разкриване. Техните истории могат да вдъхновят други да излязат от килера и да започнат по нов начин живота си, без да крият своята сексуална ориентация.

National Coming Out Day започва за първи път през 1988 г., създаден от Робърт Ейхберг и Джийн О’Лиъри, в чест на втория гей марш във Вашингтон, в който участват над 500 000 души. Желанието им е в този ден да бъде почитана различната сексуалност и той да дава кураж на много хора да признаят пред родителите, приятелите, колегите или пред самите себе си.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

25 години по-късно да излезеш от килера все още има същото голямо значение, както и преди. Защото да бъдеш примирен и не признаващ, е лъжа към самия теб.  А всеки разкрил себе си човек променя повече умове и сърца и защитава идеята за равенство. National Coming Out Day в България през 2014?