Мъж ще лежи в затвора 7 години за заразяване на партньори с ХИВ

25-годишният Antonio Reyes-Minana от английския град Нотингам бе осъден на 7 години затвор за причиняване на тежка телесна повреда на двама мъже.

През 2010 Reyes-Minana разбира, че е ХИВ-позитивен, но това не го спира да прави незащитен секс с двама мъже. Въпреки риска, той не им казва за диагнозата си, като дори директно лъже една от жертвите относно ХИВ статуса си.

 
L’N’Q: House & Disco
 

В съда стана ясно, че подсъдъмият е търсел сексуални отношения с двете жертви, една от които срещнал чрез общи познати, а другата – онлайн. И с двете жертви е имал връзки, вместо еднократни забивки. Двамата разбрали, че са се заразили с вируса през 2012 и 2013.

Прокурорът James Allen заяви: „Antonio Reyes-Minana е укрил своя ХИВ статус от единия си партньор и излъгал другия. Той излъга за вида на взаимоотношенията му с жертвите и опита да обвини трето лице за заразяването им, твърдейки, че обвиненията са част от план срещу него. Научните доказателства обаче, доказаха тезата на обвинението, че именно Reyes-Minan е предал вируса на жертвите.“

„Последствията от действията на Reyes-Minan ще останат с жертвите до края на живота им. Днешната присъда отразява сериозността на престъплението.“