Мъж бе арестуван за убийството на 10-годишния си доведен син, който харесвал момчета

Приятелят на жена, чийто 10-годишен син почина при подозрителни обстоятелства, бе арестуван.

Малкият Антъни Авалос почина миналата седмица от черепна травма в дома си в Лос Анджелис. „LA Times“ съобщи, че социалните работници и полицията са научили, че момченцето било малтретирано години наред преди смъртта си. Наскоро детето казало, че „харесва момчета“ и разследващите проверяват дали това е изиграло роля в смъртта му.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

От полицията съобщиха, че приятеля на майката, Карийм Лейва, е бил задържан. „По време на интервюто заподозреният Лейва направи изказвания, които подтикнаха разследващите да го арестуват за убийството на Антъни Авалос,“ се казва в съобщението. Срещу мъжа все още не са повдигнати обвинения, защото в момента се лекува от самонараняване в областта на гърдите.

Разследващите смятат, че Антъни е бил малтретиран физически и емоционално. Той е бил лишаван от храна, занемарен, принуждаван да се бие с другите деца в дома им и наказван по особено мъчителен начин. Освен всичко това, през 2013 момченцето е било жертва на сексуално посегателство от собствения си дядо.

Преди четири години, отново в Лос Анджелис, осемгодишно момченце бе убито от приятеля на майка му, който го смятал за гей. Насилникът карал малкия Габриел да ходи на училище в стереотипно женски дрехи, а вкъщи го подлагал на жесток системен тормоз, включващ заключване в малък шкаф, бой с колан, глад и хранене с животински изпражнения. Страданията на детето приключили, когато мъжът разбил главата му „със стотици удари в стената“.