Младеж бе бит, горен и изнасилен в жестоко хомофобно убийство

Тийнейджър в Малайзия почина след брутално нападение, по време на което бил бит, горен и изнасилван в продължение на часове от свои хомофобни съученици.

T. Nhaveen празнувал навън със свой приятел, Previin, след като напуснал работата си в Куала Лумпур, за да продължи образованието си в университет на следващия ден. Група негови бивши съученици на възраст между 16 и 18 срещнали младежа пред бръснарница в Джордж Таун. В миналото те постоянно го тормозели за това, че е „женствен“ и „гей“.

 
L’N’Q: House & Disco
 

По-късно се появили още шест човека и осмината започнали да бият двете си жертви с мотоциклетни шлемове. Previin успял да избяга и стигнал до болницата Penang, където било установено, че има счупени скули.

Междувременно, насилниците продължили да бият Nhaveen до след полунощ. Той бил закаран в болницата в около 2 часа сутринта от брата на един от нападателите. Той бил в мозъчна смърт. Според медицинския доклад, момчето имало жестоки травми по главата, тежки изгаряния по гърба и рана в слабините. Лекарите установили и следи от проникване в ануса му, вероятно с тъп предмет.

18-годишното момче починало в следствие от травмите си.

Петима от нападателите са арестувани, но трима все още са на свобода. Не е ясно каква е била сексуалната ориентация на Nhaveen, но нападението вероятно е било мотивирано от хомофобия.

В Малазия сексът между лица от един и същ пол е незаконен. ЛГБТ хората нямат много от правата на хетеросексуалните, а обществените нагласи са силно повлияни от исляма.

Неотдавна Министерството на здравеопазването на страната обяви конкурс за анти-гей видеа, в които младежи демонстрират начини за превенция на хомосексуалност. Състезанието, победителят в което щеше да получи награда от няколко хиляди долара, бе силни разкритикувано и в последствие отменено.