ВМЕСТО СВАТБА, ТАЗИ МЛАДА ДВОЙКА ЩЕ ИМА ОБЩО ПОГРЕБЕНИЕ

Млада двойка, убита в неделя в Орландо, ще бъде изпратена с обща погребална служба, потвърдиха семействата на двамата мъже.

22-годишният Хуан Рамон Гуереро и 32-годишният му партньор Кристофър Лейнонън са сред 49-те души, изгубили живота си в най-големия масов разстрел в историята на САЩ.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Въпреки, че покрусените им семейства все още не са планирали погребението, те заявиха пред медии, че искат да погребат децата си заедно.

„Мисля, че сина ми искаше това. Затова го решихме,“ каза Хуан Рамон Гуереро старши пред TIME. „Не ме интересува какво мислят хората. Не ме интересува.“

Двойката, която е живеела заедно, е имала връзка от близо две години и е планирала да се омъжи.

orlando-shooting-couple-1

Сестрата на Гуереро сподели, че семейството им е било „много любящо и приемащо“, когато брат й се е разкрил пред тях преди три години. Тя отбеляза силната любов на брат си към приятеля му. „Те искрено се обичаха. Бяха сродни души. Беше очевидно от начина, по който се гледаха един другиго,“ каза Арям Гуереро. „Намирам малка утеха в това, че умряха заедно,“ добави тя. „Ако не беше погребение, щяха да имат сватба.“

Семейството твърди, че Кристин Лейнонън – майката на Кристофър – първа е предложила да ги положат един до друг. Малко преди да разбере, че синът й е загинал, тя даде сърцераздирателно телевизионно интервю.

orlando-shooting-couple-3

Арям Гуереро разказа още, че брат й тъкмо е завършил първата си година в Университета на централна Флорида, след като е учил две години в колеж. Той е планирал да бъде финансов съветник и е работил в отдел за обслужване на клиенти в кредитен съюз.

„У него имаше толкова много любов и светлина,“ каза тя.

Семейството ще почете своя брат и син в идните дни, когато ще отпразнува неговия 23-ти рожден ден. „Съпругата ми ще приготви любимата му храна,“ каза баща му. „Той беше прекрасно дете, работлив, дружелюбен, мил човек,“ добави той. „Изгубих част от живота си.“

orlando-shooting-couple-2