Снимка: Reuters

МИ-5 Е НАЙ-ДОБРИЯТ РАБОТОДАТЕЛ ЗА ЛГБТ ХОРА В UK

Британската разузнавателна служба МИ-5 е най-добрият работодател за ЛГБТ хора в страната, според проучване проведено от правозащитната организация Stonewall, съобщи BBC, цитирана от сайта Факти.

Stonewall, която защитава правата на ЛГБТ общността, е провела проучване сред 60 хиляди служители от около 400 организации, които анонимно са отговорили на въпроси за кариерно развитие, взаимодействие с колеги и други фактори, които влияят върху тяхната работа.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Директорът на МИ-5, генерал Андрю Паркър, заяви, че това е „огромно признание“ за прогреса, който институцията е постигнала.

„Многообразието е от жизненоважно значение за нас, не само защото ние представляваме общностите, в полза на които работим, но и защото разчитаме на уменията на най-талантливите хора, без значение кои са те“, добавя той.

До 1990 г. в МИ-5 е отказвало да назначава открито хомосексуални мъже, тъй като се смятало, че те са уязвими за изнудване.

Службата за сигурност МИ-5 е британският държавен орган провеждащ и отговарящ за контраразузнаването. Осъществява дейността си въз основа на Закон за службата за сигурност от 1989 г. Подчинена е на министъра на вътрешните работи на Обединеното кралство, но не е в състава на министерството на вътрешните работи. От 1995 г. ведомството се помещава в Темз-хаус в Лондон.

На второ място в класацията е банка Lloyds, на трето – Националното събрание на Уелс.

Снимка: Reuters