Меган Маркъл и принц Хари обещаха да работят в подкрепа на ЛГБТ+ общността

Най-обсъжданата двойка тази година потвърди пълната си и всеотдайна подкрепа за ЛГБТ+ общността и проблемите й. Меган Маркъл и британският принц Хари са в разгара на приготовленията за пищната си сватба, но все пак намират време за застъпничество по темите, които дълбоко ги вълнуват.

Миналата седмица двамата изнесоха речи пред делегатите на Младежкия форум на Общността на нациите в Англия. Бъдещата булка изрази подкрепата си в разговор с австралиеца Джейкъб Томас, който спечели кралската награда за млади лидери за работата си за намаляване на самоубийствата сред ЛГБТ+ общността в Австралия.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Госпожица Маркъл каза, цитирам точните й думи, ‘Това е проблем, касаещ основни човешки права, не сексуалност’,“ каза той пред журналисти.

Хари отдавна е защитник на общността. Томас разказа: „Принц Хари каза, че онова, което е наистина страхотно, е, че преди едва 10 години не бихме водели този разговор и е невероятно, че го правим сега.“

Хари и Меган обещали на младежа, че след сватбата работата им с ЛГБТ+ общността ще бъде техен приоритет, наред с други благотворителни инициативи. „И двамата казаха, че ще поставят ЛГБТ темите начело на своята работа,“ потвърди Джона Чинга, ЛГБТ+ активист от Кения.