МАЛАЙЗИЯ ЦЕНЗУРИРА ‘КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА’; DISNEY ОТКАЗА ДА ГО ПУСНЕ

Когато игралният римейк на „Красавицата и Звяра“ влезе в киносалоните, Малайзия няма да бъде сред поканените гости. Агенция Associated Press съобщи по-рано тази седмица, че компанията Disney е решила да се откаже от кинопоказ на филма в страната, след като компетентните власти го одобрили при условие, че т.н. „гей момент“ бъде изрязан.

Според председателя на Съвета по филмова цензура на Малайзия, Абдул Халим Абдул Хамид, сцени, промотиращи хомосексуалност са забранени в страната. „Одобрихме го, но с малка промяна, свързана с гей момент. Става дума за една кратка сцена, която е неподходяща, защото много деца ще гледат този филм,“ каза той пред Associated Press.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Без да коментира пред медии, Disney уведоми кината, че разпространението на филма е преустановено за неопределено време.

В Малайзия еднополовият секс е забранен и бива наказан с бой с камшик и до 20 години затвор. Цензуриращото тяло позволява появата на хомосексуални герои на екрана, но само ако са представени в отрицателна светлина, или се покайват за действията си.