МАКРОН СЕ ПОЯВИ ГОЛ НА КОРИЦАТА НА ГЕЙ СПИСАНИЕ

В случай, че не сте чули, Франция е в последния етап от драматична президентска кампания с участието на две съвършени противоположности: Емануел Макрон – млад, про-ЛГБТИ либерал, и Марин Ле Пен – хомофобната дъщеря на отричащ Холокоста крайнодесен политик.

Тази седмица френското гей списание Garcon представи корицата на следващия си брой, включваща полугола снимка на Макрон. Заглавието гласи: „Разкриването: необходима битка“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Журналистът Tristan Barreiros, който пише за Garcon, каза пред Mashable, че изображението е фотошопирано и, че решението да представят материала като „разкриване“ е било взето с ирония.

39-годишният Макрон е хетеросексуален, но е и дългогодишен застъпник за брачно равенство. Опонентите му, както във Франция, така и в… Русия, многократно се опитваха да използват този факт срещу него. По време на кампанията постоянно изникваха обвинения, че политикът е в килера и, че има тайна гей връзка. Не беше пропусната и възможността да бъде въвлечено „богатото гей лоби“, което се предполага, че стои зад Макрон.

Самият Макрон, който е женен за жена от десет години, отрича клеветите и твърди, че обича съпругата си.

Главният редактор на Garcon, Christophe Soret, заяви в изявление, че решението да използват лика на Макрон е опит за дискусия относно „евентуалната хомосексуалност на кандидата“. „Макрон много ясно обясни, че обича съпругата си и няма връзка с мъж,“ казва Soret. „Ние не възкресяваме лъжливата история; ние се борим срещу нея!“

Главният редактор също така призова гласоподавателите, и особено онези в ЛГБТИ общността, да се противопоставят на Марин Ле Пен и крайнодесния Национален фронт, които искат да отнемат правото на брак на еднополовите двойки.

Заключителната фаза от изборите е тази неделя.