ЛЮК ЕВЪНС И ДЪЛГИЯТ ПРОЦЕС НА РАЗКРИВАНЕТО

Актьорът от „Дракула: Неразказан“ и „Хобит“, който разкри, че е гей преди години, доказва, че процесът на излизане от килера може да бъде дълъг, но възнаграждаващ.

Евънс, звезда от индустрия, която не е исторически известна с доброто си отношение към гей хората, дълго време живее с последиците от интервюта, дадени в началото на кариерата му, в които описва себе си като „гей мъж“. Най-известното от тези интервюта е това за списание The Advocate през 2002 г., когато Евънс отказва да крие сексуалността си: „Всеки знае, че съм гей, и никога не съм се опитвал да крия това в живота си в Лондон.“ И наистина не е имал нужда като театрален актьор в Англия.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Но когато стартира кариерата си в Холивуд, Евънс започва да прикрива сексуалността си. В публичните си изяви той отказва да коментира миналите си изказвания, избягва да използва местоимения за човека до себе си и твърди, че дели живота си с три кучета. Бавно, но сигурно, Евънс се издига в Холивуд, като заплаща за това с откритостта си, която толкова цени в зората на кариерата си.

luke evans

Лесно е да укорим Евънс за прикриването на сексуалността му, но не бива да забравяме, че той е част от индустрия, в която да бъдеш открит гей може да повлече кариерата ти надолу. През последната година обаче актьорът започна полека да излиза от любопитната ситуация, в която се намира, сигнал, че може би нещата се променят за гей публичните фигури в Холивуд. Евънс остави да бъде заснет от папараци в моменти на интимност по време на обяд със сегашния му приятел, моделът Джон Кортахарена.

В лицето на 35-годишния актьор много хора могат да разпознаят самите себе си, опитвайки се да се почувстват в комфорт със света около тях. Той преминава през процес, който честно е заобиколен и колеблив. Но в борбата да определи себе си и засега, оставяйки в място на приемане на своята откритост, мускулестият вампир никога не е изглеждал повече като един от нас.