ЛИМИТИРАНА БУТИЛКА МАЛИНОВО ВИНО В ПОДКРЕПА НА ЛГБТ ОБЩНОСТТА У НАС

„Със закупуването на това вино ти помагаш България да се превърне в място, в което ЛГБТ хората ще се чувстват по-уверени да бъдат открити за своята сексуална ориентация вкъщи, на работното място и в обществото.“ Това гласи етикетът на лимитираната серия чисто малиново вино от „Трастена“, процент от продажбата на което отива в подкрепа на дейността на българската фондация GLAS. Етикетът е дело на артиста Ясен Згуровски. И докато в чужбина често сме свидетели на компании, прегръщащи идеята за равенство, у нас смелата стъпка на малката семейна винарна определено заслужава похвала.

Виното е в ограничени количества от едва 300 бутилки и ще може да бъде закупено по време на София Прайд, тази събота, 18 юни, от началната точка на шествието – гърба на Паметника на Съветската армия. Цената на бутилката е 20 лв. Имате възможност да поръчате лимитираната бутилка и онлайн, като изпратите двете си имена, точен адрес, мобилен телефон и колко бутилки желаете. Доставките ще бъдат извършвани след 20 юни, понеделник, а плащането ще става с наложен платеж.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Ето как аргументират решението си за създаване на бутилката от „Трастена“:

„Следващите редове са много важни за нас и се надяваме да бъдат разбрани правилно или поне да бъдат разбрани. Да си различен е толкова нормално, колкото да съществуваш. Да не се опиташ да приемеш или поне да разбереш различните е израз на тесногръдие и егоизъм. Да откажеш да общуваш с човек, който е различен за нас е равносилно на това да откажеш даже да опиташ вино от малини, само защото не е направено от грозде. На нас през последните години ни се е случвало много пъти да бъдем подминавани, подигравани и гледани с насмешка, защото правим нещо много различно от стандартните разбирания за вино. 

13445807_1030010217068810_6376701924225873623_n

Точно за това решихме да подкрепим една кауза, която помага на различните в България да имат по-нормален живот и да бъдат приети поне от семействата и близките си. В лицето на GLAS Foundation намерихме единственото усилие нещо да се промени за LGBT хората в България – за различните. Част от продажбите на TRASTENA PRIDE ще бъдат насочени към фондацията, за да могат да дадат глас на обществено важна тема, която не бива да се мете под килима, а трябва да излезе от гардероба!
Не само защото различните са част от настоящето, а и защото хомофобията е причина за доста престъпления от омраза.“

Любов и малиново вино, какво повече.