Лидерът на Apple към ЛГБТ+ младежите: ‘Вие сте подарък за света’

 
Sofia Pride 2023
 

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук, произнесе вдъхновяваща реч пред 30 000 участници във ЛГБТ+ фестивала LoveLoud в консервативния американски щат Юта.

Кук, който през 2014 стана първият открито гей глава на компания от Fortune 500, представи групата Imagine Dragons.

„Тази нощ стоя пред вас като чичо, спортен запалянко, бизнес директор, почитател на красивата ютска природа и горд гей американец,“ каза той пред тълпата, събрала се на стадиона Rice-Eccles в Солт Лейк Сити.

„Дойдох, за да отправя едно простичко послание, което искам всеки ЛГБТ човек да чуе и повярва: Вие сте подарък за света, неповторим и специален подарък, точно такива каквито сте. Животът ви е ценен. Затова ви казвам: открийте своята истина. Живейте с нея.“

„Сърцето ми се къса, когато видя деца, мъчещи се да се впишат в общество или семейство, което не ги приема; мъчещи се да бъдат нещо, което някой друг смята за нормално. Нека ви кажа нещо. ‘Нормално’ вероятно е най-ужасната дума, създавана някога.“

Приходите от фестивала LoveLoud, достигнали повече от 1 милион долара, ще бъдат дарени на благотворителни организации, работещи с ЛГБТ+ младежи.

Създателят на събитието, вокалистът на Imagine Dragons Дан Рейнолдс, е отдаден поддръжник на общността. Израснал в мормонско семейство в Юта, той знае колко тежка е стигмата там и създал LoveLoud като отговор на анти-ЛГБТ политика на Мормонската църква.

Вокалистът на Imagine Dragons, Дан Рейнолдс, по време на фестивала.

Между 2007 и 2015 самоубийствата сред младежите в дълбоко религиозния щат са се увеличили почти четирикратно.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина