Лидерът на Apple към ЛГБТ+ младежите: ‘Вие сте подарък за света’

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук, произнесе вдъхновяваща реч пред 30 000 участници във ЛГБТ+ фестивала LoveLoud в консервативния американски щат Юта.

Кук, който през 2014 стана първият открито гей глава на компания от Fortune 500, представи групата Imagine Dragons.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Тази нощ стоя пред вас като чичо, спортен запалянко, бизнес директор, почитател на красивата ютска природа и горд гей американец,“ каза той пред тълпата, събрала се на стадиона Rice-Eccles в Солт Лейк Сити.

„Дойдох, за да отправя едно простичко послание, което искам всеки ЛГБТ човек да чуе и повярва: Вие сте подарък за света, неповторим и специален подарък, точно такива каквито сте. Животът ви е ценен. Затова ви казвам: открийте своята истина. Живейте с нея.“

„Сърцето ми се къса, когато видя деца, мъчещи се да се впишат в общество или семейство, което не ги приема; мъчещи се да бъдат нещо, което някой друг смята за нормално. Нека ви кажа нещо. ‘Нормално’ вероятно е най-ужасната дума, създавана някога.“

Приходите от фестивала LoveLoud, достигнали повече от 1 милион долара, ще бъдат дарени на благотворителни организации, работещи с ЛГБТ+ младежи.

Създателят на събитието, вокалистът на Imagine Dragons Дан Рейнолдс, е отдаден поддръжник на общността. Израснал в мормонско семейство в Юта, той знае колко тежка е стигмата там и създал LoveLoud като отговор на анти-ЛГБТ политика на Мормонската църква.

Вокалистът на Imagine Dragons, Дан Рейнолдс, по време на фестивала.

Между 2007 и 2015 самоубийствата сред младежите в дълбоко религиозния щат са се увеличили почти четирикратно.