Двете осиновени момиченца на двойката.

Лесбийска двойка, чието бебе бе убито от биологичния му баща, осъди адвокат

В продължение на 78 дни Рейчъл и Хайди Макфарлънд имат новородено момченце. Пет седмици по-късно то бива умъртвено от биологичния си баща.

Двете жени от щата Айова осиновяват Габриел веднага след раждането му през пролетта на 2014, мислейки, че 16-годишната му майка Markeya Atkins се е отказала от попечителство.

 
L’N’Q: House & Disco
 
Хайди и Рейчъл Макфарлънд с Габриел.

Но Markeya, която е колежка на Рейчъл, размисля. Оказва се, че нищо не може да й попречи да вземе бебето обратно, защото, противно на твърденията на адвоката на двойката, че родителите на бебето са подписали нужните документи, те не са го направили.

Рейчъл си спомня болката от раздялата: „Беше ужасно. Няма думи, с които може да се опише.“

Биологичната майка на Габриел, Markeya Atkins, с бебето.

Малко повече от месец по-късно бащата на Габриел го разтриса до смърт. През 2015 17-годишният Drew James Weehler-Smith бива осъден на 50 години затвор, след като се признава за виновен.

Биологичният баща на Габриел.

Рейчъл, която в последствие осиновява две момиченца с партньорката си, обяснява: „Изглеждаше твърде хубаво, за да е истина – и беше твърде хубаво, за да е истина.“

В края на август Рейчъл и Хайди осъдиха адвоката си Jason Rieper за професионална небрежност и спечелиха компенсация от 3,25 милиона долара. Те не вярват, че ще получат парите, но се радват, че мъжът, причинил им толкова много страдание, е признат за виновен. „Това бе целта ни. Няма да видим парите от присъдата.“

Двете осиновени момиченца на двойката.