Лесбийска двойка боядиса къщата си като дъга за да накаже хомофобен съсед

Лиса Ликата и Шери Лау живеят в Пен Хилс, Пенсилвания, където от дълго време имат неприятности със своите съседи Рон Макай и Йоланда Вичорковски. Според двойката, вече 6 години съседите им ги тормозят. Мъжът крещял по тях хомофобни обиди от момента, в който разбрал, че са женени.

Свадата прераснала в насилие, когато през юли Макай прострелял кучето на жените с въздушна пушка. Срещу него е повдигнато обвинение в жестокост към животни, което той отрича. Делото е насрочено за 20 септември. За щастие, кучето е добре.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Първоначално, Ликата и Лау решили да се противопоставят на тормоза боядисвайки оградата между двете къщи в цветовете на дъгата. Това разгневило Макай, който подал оплакване в общината и продължил с хейта. „Затова решихме да направим нещо още по-голямо и да боядисаме цялата страна на къщата, гледаща към техния имот,“ каза Ликата пред PinkNews.

Приятели на двойката им помогнали в пъстрия протест и след две седмици работа къщата им вече е гигантска дъга. „Ние сме гей и никъде няма да ходим,“ написа Лау във Facebook.

Съседите все още не са реагирали на новата си гледка. Според Ликата адвокатът им ги е посъветвал да се въздържат от реакция, която може да усложни положението им.