Лекция за бъдещи съ-родители ще се проведе в София през януари

На 24 януари ще се проведе четвъртата среща от поредицата дискусии за съ-родителството, организирани от фондация Ресурсен център „Билитис“. Домакините ще запознаят участниците с няколко изключително важни моменти относно бременноста и родителството.

Конкретните подтеми, които ще бъдат обсъдени, са подготовката за бременността, протичането на бременността, раждането и различните етапи в отглеждането на едно дете. Няма да бъдат подминати и няколко етични дилеми, които човек трябва да обмисли преди голямата стъпка: неуспешни опити за забременяване, науспешна бременност, деца с увреждания, предизвикателствата в социалната среда, даването на живот и израстването в един свят на все по-големи рискове.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Организаторите подчертават, че подготовката за такава важна стъпка е изключително важна. Те ще представят някои от основните предизвикателства в процеса. „За всички, които никога не са си давали сметка какво е да се премине през опитите за бременност, самата бременност и етапите на родителството, ще представим нещата на теория. Всички, които са по-напред в темата, са повече от добре дошли да допълват, споделят опит или просто да си дадат сметка какво е ключово, за да накараме партньорите ни да разберат през какво се очаква да преминем по пътя на родителството.“

Всеки е добре дошъл на срещата, която ще започне в 18:30 в A hub на ул. Христо Белчев 3 в София.