Ландо от ‘Междузвездни войни’ не подбира сексуални партньори в космоса

Актьорът Доналд Глоувър потвърди предположенията, че героят му в „Междузвездни войни“ е пансексуален. Наскоро сценаристът на поредицата, Джонатан Касдан, също заяви, че сексуалността на героя е „гъвкава“. На въпрос на SiriusXM, Глоувър отговори: „Да… Как можеш да не си пансексуален в космоса? Там има толкова много неща, с които да правиш секс!“

„Въобще не е ‘само пичове или момичета’. Не – всичко. Мъж ли си или жена? На кого му пука? Забавлявай се.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Въпреки това, любимецът на феновете Ландо Калрисиян никога не се е появявал на екран с обект на желанията си от същия пол и според слуховете това няма да се случи и в предстоящия филм, „Соло: История от Междузведни войни“. Това бе причината почитателите на фантастичната поредица да обвинят продуцентите й в куиър експлоатация, след като те обявиха, че героят е пансексуален – на хартия.

Ландо участва в оригиналната трилогия, където бе изигран от Били Дий Уилямс. В „Соло: История от Междузведни войни“ в ролята на младата му версия ще влезе Глоувър.

Цялата история разгневи ЛГБТ+ феновете на поредицата, защото в никой от осемте филма, направени до момента, не се е появявал нехетеро персонаж. Трудно е да повярваш, че заявената пансексуалност на Ландо не е нещо повече от маркетинг трик, предназначен да вкара повече ЛГБТ+ хора в киносалоните.