ЛАМБЪРСЕКСУАЛНИЯТ МЪЖ – КОЙ Е ТОЙ ВСЪЩНОСТ?

Тъкмо когато си мислехме, че метросексуалните са черешката на тортата и вече няма накъде повече да променим външния вид на масовия мъж – ето, че отново не бяхме прави. Най-новият тренд, навлизащ в световния мейнстрийм, е така нареченият „ламбърсексуален“ мъж. Всъщност, малко е спорно колко е нов самият типаж, но пък масовото налагане на тренда точно сега определено е факт. И както всеки нов етикет, този също все още е леко неразбираем за повечето от нас и подхождаме плахо с употребата му. Така че нека си изясним няколко неща за така нашумелия ламбър мъж!

За да стане най-ясно, можем да направим съпоставка между метросексуалния и ламбърсексуалния мъж, тъй 41825_70947_10734986-296409087223006-1904549076-n_584_584като и в двата случая става дума за разлики само във външния вид, а не в сексуалната ориентация. Метросексуалният мъж беше хит преди няколко години, когато добре поддържаните и спретнати мъже бяха примерът за мъжественост. Те бяха гладко обръснати, прилежно сресани, облечени в нови и коктени слим фит дрешки. Сега, обаче, навлезе ламбърсексуалният мачо, който е всичко това, което метросексуалният не беше.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

 

Ламбър мъжът на пръв поглед изглежда като мъж, който не би вложил много време и ресурси във външния си вид, но всъщност го прави. Ламбър мъжът изглежда сякаш просто е хванал някакви стари дрехи и небрежно е оставил брадата си да порасне, но всъщност внимателно е подбрал тоалета си, а брадата се поддържа и оформя всеки ден.

Ламбър мъжът би могъл да даде вид на човек, който току що се е върнал от балкана и дори си носи алпинистките  инструменти в стара раница, но всъщност най-много да отива до местния парк или бар, а в раницата му ще намерим таблет, парфюм и може би дори гел за коса. Така че нека никой не се заблуждава – ламбър мъжът далеч не е дървосекач, нито планинар. Той просто изглежда като такъв, tumblr_nd2tvq8LXd1qees8xo1_500защото е актуално.

В гей света трендовете са нещо важно и както сами виждаме – ламбър трендът навлиза и при нас с пълна сила. Все повече момчета пускат брадите си, все по-малко момчета носят тесни дънки и клинове и като цяло външният вид на гей момчетата вече гони по-мъжествения облик. Минаха годините на твърде стилизираните прически, изправените с преса бретони, русите кичури, хилядите бижута и т.н. Сега сме в ламбър ерата, която издига в култ натуралната мъжественост.

Някои психолози твърдят, че появата на ламбърсексуалния мъж е свързана с масова криза в мъжествеността в обществото ни. Според модните експерти пък, ламбърсексуалният външен вид се е появил горе долу в същия момент, когато и в дамската мода дойде вълната на по-естествения външен вид, защото сме се пренаситили от изкуствени и кичозни трендове. Ако питате трети пък, просто брадите са секси, а тези дрехи са по-удобни за носене. Така че нека се насладим на ламбър течението, защото не се знае какъв ще е следващият хитов образ на мъжа в мейнстрийма.

 

Автор: Дона Фокс