КРАСИВИТЕ МЪЖE ОБИКНОВЕНО СА ГАДНЯРИ

Научно изследване е стигнало до извода, че има директна връзка между физическата привлекателност и егоизма. Според учените в Лондонския университет Брунел фактът, че секси мъжете се държат гаднярски, има своето научно обяснение.

За изследването си те разделили мъже и жени на групи в съответствие с физическите им данни. След което задали еднакви въпроси, засягащи социалните и любовните отношения. Оказало се, че мъжете с тънка талия и широки рамене реагират егоцентрично и не са склонни да помагат на партньорите си.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Тълкованието на учените е, че все по-увеличаващата се важност на физическата привлекателност е научила тези хора, че те лесно побеждават в социалното съревнование и затова често са по-склонни да очакват признание и да изискват по-благосклонно внимание.

Интересно, но учените не стигнали до същия извод по отношение на привлекателните жени, участвали в експеримента. Също останало научно неизяснено защо след като са гадняри, красавците продължават да бъдат по-желаната част от силния пол.