КОНЧИТА ВУРСТ СЕ ПРЕВЪРНА В ЗЛАТНА КАРТИНА

По случай тазгодишния бал „Life Ball”, който е известен с провокативно и иновативно изкуство, тази година драг звездата Кончита Вурст ще се превъплати в емблематичната творба „Златна Адел“ на художника Густав Климт. Изображението е заснето от звездната фотографка Елен вон Унверт и скоро ще бъде превърнато в уголемени постери по улиците на гр. Виена, както и ще бъде гравирано върху медальон от австрийската компания за металообработка Austrian Mint.

Трите версии на постера ще носят посланията „Толерантността е дъщеря на свободата“; „Свободата се ражда там, където правилата се пречупят“; „Родна земя на велики дъщери/синове“.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Обожавам изкуството на Климт – неговите картини са пълни с толкова много цветове, блясък и поезия. Бях много вдъхновена и щастлива да направя този почит към неговата уникална творба.“ – коментира Елен вон Унверт. А относно самата фотографка, Кончита Вурст споделя: „Обичам Елен! Познавах работата й и много се радвах, че ще се запозная с нея. Каква уникална жена!“

Роклята на Кончита е нашита с над 12,000 камъка Сваровски, което е отнело около 1,250 работни часа от екипа на „Life Ball”, както и ученици от модното училище Herbststraße във Виена.

Миналогодишните постери за същото събитие отново привлякоха вниманието, показвайки транс модела Кармен Карера в два варианта – единият с мъжки полов орган, а другия – без такъв. Фотографията на Дейвид Ла Шапел представи неговата версия на „Раждането на Венера“ и привлече внимание от цял свят.

kkk

Балът „Life Ball” е най-голямото европейско благотворително събитие, което набира средства за борба със СПИН. То ще се състои на 16-ти май във Виена, Австрия.