КОЙ ЩЕ ПЕЕ НА СОФИЯ ПРАЙД ТАЗИ СЪБОТА?

Ежегодният гейпарад „София Прайд“ ще събере за пореден път хора, подкрепящи равенството, независимо от сексуалната ориентация и полова идентичност. Мястото е Паметникът на съветската армия, където тази събота от 18:00 ще бъде организиран специален концерт. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат Теди Кацарова, Алекс от „България търси талант“ и метъл бандата Crashbrake.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Подкрепям „София Прайд”, защото мисля, че всеки човек трябва да бъде свободен в изразяването на любовта си, и да я споделя. Животът е прекалено кратък, за да го живеем в срам и непрекъснат стрес от това какво ще кажат хората, или пък да оставаме в оковите на принудителна връзка или в брак без чувства. Любовта е във всички измерения”, казва Теди Кацарова.

Колегите ѝ от Crashbrake пък допълват, че не е необходимо да си с хомосексуална ориентация, за да подкрепяш подобна кауза. Според момчетата от бандата всички трябва да са с равни права.

„Вярвам в доброто и мисля, че най-важното е да притежаваме свобода – свобода на словото, свобода на избор, свобода на действие. Няма значение нито езикът, който говорим, нито цветът на кожата, нито религията, нито сексуалната оринтация, когато всеки от нас е просто себе си. Всеки има право да бъде такъв, какъвто е, не такъв, какъвто другите очакват от него да бъде. Всеки от нас е длъжен да защитава равноправието на другия, така, както иска и неговите права да бъдат зачитани“, допълва Алекс.