Кметът на Рим поведе гей прайда

Кметът на Рим Инацио Марино и шефовете на основните отдели в общината поведоха лично завчера привечер гей Прайд във Вечния град. В най-масовата за годината в Италия проява на привържениците на свободната любов участваха над 250 хиляди лесбийки и хомосексуални от страната и гости от чужбина.

Манифестацията на ша­­реното множество започна от известния площад „Ре­­публика”, премина през историческия площад „Ве­­неция” и покрай Коли­зеума, завършвайки из уличките зад него.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Кметът Инацио Марино, който миналата година се прочу с венчавката на гей двойки въпреки несъгласието на централната власт, се обърна към участниците в прайда с кратко прочувствено слово. В него жененият и баща на две деца хирург обяви, че в Рим любовта е свято нещо и градската управа ще отстоява обещанията си към всичките му жители, включително и към участващите в прайда радетели на еднополовите връзки. А по повод на узаконените от него гей бракове първият гражданин на Рим заяви, че се гордее с начинанието си, тъй като независимо от техните секс пристрастия, всички граждани на страната трябва да се радват на дадените им от конституцията права и свободи.

Гей прайдът бе приветстван и от шефката на Камарата на депутатите на Италианския парламент Лаура Болдрини, която определи съботния ден като изключително важен за политиката. По простата причина, че тя трябвало да дава точни отговори на променящото се непрекъснато общество, част от което вече е набиращата скорост еднополова любов.

Източник: novini.bg
Забележка: Текстът е редактиран от редакторите на proud.bg, тъй като в оригиналния текст са използвани думи, които са неприемливи за едно модерно и толерантно общество и за хора, които смятат себе си за „журналисти“.