КИТАЙСКA АПЛИКАЦИЯ ЗА ГЕЙ СРЕЩИ ИМА НАД 15 МИЛИОНА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Китайската апликация за гей запознанства Blued жъне невероятен успех в страната като отчете 15 милиона активни потребителя, част от тях от чужбина. Още по-любопитно е, че идеята за приложението е на бивш полицай – Ма Баоли. Неговата компания Blue City получи инвестиция от 30 милиона долара от фирма от Силициевата долина, за да разпростре бизнеса си и в чужбина. Ма Баоли възнамерява да лансира и  приложени за срещи, предназначено за лесбийки.

Интересните факти около гей апликацията не спират дотук обаче. Баоли всъщност е използвал и помощта на държавните агенции в Китай, за да създаде мобилното приложение. Той редовно разпространява чрез Blued послания за безопасен секс и така се оказва ценен помощник на китайските власти в превенцията срещу ХИВ и венерическите болести, тъй като лесно достига до тези общности.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Апликацията е знак, че китайското правителство бавно променя отношението си към гей общността в положителна посока. Само пред пет години, сайтът и апликацията на г-н Баоли просто щяха да бъдат закрити, без никакви обяснения.