КИТАЙСКИТЕ УЧЕНИЦИ ЩЕ УЧАТ ЗА РАЗЛИЧНИТЕ СЕКСУАЛНОСТИ

Нова програма по сексуално образование, изненадващо приета от образователните власти в Китай, включва секции за еднополови връзки, сексуална ориентация и равенство на половете.

Сред примерите в книжката са мъже, които са чудесни медицински сестри и учетили в детски градини. Децата научават още, че някои хора са в еднополови връзки. В един от комиксите виждаме мъж, който се прибира вкъщи навреме за вечерята, приготвена от съпруга му.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Някои хора изпитват привличане към хора от своя пол,“ пише в една от секциите за малките ученици. Но учебника не дефинира сексуалната ориентация само като гей или хетеро, а включва и бисексуалните хора. „Чухте ли за звездата, която се разкри като бисексуална?“ пита момиченце в една от комикс-историите. Нейна приятелка отговаря: „Не ни ли го каза учителката? Някои хора обичат и люто и сладко. Няма нищо шокиращо в това.“

По-големите ученици ще учат за болести, предавани по полов път, и как да се предпазват с презервативи. Съветите са насочени както към разнополови, така и към еднополови двойки.