КАРТИЧКИ ЗА ВЛЮБЕНИ ПРИНЦОВЕ И ВЛЮБЕНИ ПРИНЦЕСИ

След десет дни посрещаме празника на влюбените и хиляди хора ще се втурнат да купуват картички с романтични послания. Както обикновено обаче, гей хората трудно ще намерят картички, които отразяват тях и техните връзки. В най-добрия случай ще купят някоя без референция към хетеросексуална двойка, или пък с мече, цветя и т.н.

Затова приятно се изненадахме, когато наскоро открихме Габси.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Габси е артистичният псевдоним на 26-годишната Габриела Ризова. Музикант и художник по призвание, тя изработва различни бижута, аксесоари и картички, които продава сама. Така я и срещнахме – в подлеза на Софийския университет, където понякога предлага творчеството си. Вниманието ни беше привлечено от тези ръчно нарисувани картички:

габи-картичка-принцове-принцеси

Решихме да се запознаем с младата художничка и да разберем малко повече за нея и за това какво я вдъхновява да рисува такива картички.

Габси ни разказа, че от четири години насам се е отдала изцяло на изкуството. „Средствата, които изкарвам, понякога са задоволителни, а понякога с тях едва свързвам двата края. Но за мен е важно човек да прави това, за което е създаден, без значение дали ще забогатее.“

габи-картичка-принцове-принцеси-1

В творчеството си Габси често изобразява женски образи и форми. Тя сподели, че цени женската красота изключително много и обича да рисува женски лица и тела. На въпроса дали вдъхновението й е свързано със собствената й сексуална ориентация, тя сподели, че въпреки, че е имала увлечения по жени, определено е „по-голям любител на мъжете“.

габи-картичка-принцове-принцеси-2

Да се върнем към повода за разговора ни с Габси – нейните прекрасни картички, греещи с еднополова любов. Художничката разкри, че вдъхновението й идва от нейните хомосексуални приятели и познати. „Не бях виждала никой от колегите ми в хендмейд средите да прави неща на тази тема. Затова реших да опитам аз,“ разказа ни тя.

Ако и вие сте пленени от таланта на Габси и търсите подходяща картичка, с която да допълните романтичната изненада за своята половинка, можете да се свържете с художничката чрез нейната страница във Facebook.

А сега ви предлагаме снимки на още от гей картичките в портфолиото й:

габи-картичка-принцове-принцеси-3

габи-картичка-принцове-принцеси-5

габи-картичка-принцове-принцеси-4

габи-картичка-принцове-принцеси-6

габи-картичка-принцове-принцеси-7