Как едно транс дете покори Интернет и стана активист

 
BHK Banner
 

Спомняте ли си видеото от 2014 г. на дете, което танцува като Лейди Гага по време на новинарска емисия на живо? Клипът за нула време покори интернет и бе забелязан от редица знаменитости, измежду които Ру Пол, Куин Латифа и дори самата Лейди Гага. Звездата на това видео е Брендън Джордан.

След като се превърна в сензация, направи множество изяви в телевизионни предавания и събра над 515 000 последователи в социалните мрежи, тя дори получи договор с модната компания American Apparel. Брендън използва своята платформа, за да информира хората за дискриминацията срещу ЛГБТИ хората, да се бори срещу насилието и тормоза, както и да бъде пример за подражание за младите куиър и трансджендър хора.

През 2016 г., по време на своя реч на събитие на Human Rights Campaign, Брендън се разкри като трансджендър. Тя сподели, че е ОК както с мъжки, така и с женски местоимения.

“Много често хора на моята възраст ме питат как съм толкова уверена и как мога всеки ден да бъда вярна на себе си. Вижте, ще бъда честна. Не е лесно да си тийнейджър. Всички сме го изживели, нали? Да се бориш срещу тормоза не е лесно, но аз споделям съветите си, защото те са ми помагали. Бъдете верни на себе си и не се вълнувайте от това, което другите казват за вас“, каза Брендън.

И днес Брендън продължава да е все така непоколебима, въпреки особено тежките за транс младежите времена в САЩ. И, да. Все още танцува страхотно.

Хареса ли ви статията?