Как едно транс дете покори Интернет и стана активист

Спомняте ли си видеото от 2014 г. на дете, което танцува като Лейди Гага по време на новинарска емисия на живо? Клипът за нула време покори интернет и бе забелязан от редица знаменитости, измежду които Ру Пол, Куин Латифа и дори самата Лейди Гага. Звездата на това видео е Брендън Джордан.

След като се превърна в сензация, направи множество изяви в телевизионни предавания и събра над 515 000 последователи в социалните мрежи, тя дори получи договор с модната компания American Apparel. Брендън използва своята платформа, за да информира хората за дискриминацията срещу ЛГБТИ хората, да се бори срещу насилието и тормоза, както и да бъде пример за подражание за младите куиър и трансджендър хора.

 
L’N’Q: House & Disco
 

През 2016 г., по време на своя реч на събитие на Human Rights Campaign, Брендън се разкри като трансджендър. Тя сподели, че е ОК както с мъжки, така и с женски местоимения.

„Много често хора на моята възраст ме питат как съм толкова уверена и как мога всеки ден да бъда вярна на себе си. Вижте, ще бъда честна. Не е лесно да си тийнейджър. Всички сме го изживели, нали? Да се бориш срещу тормоза не е лесно, но аз споделям съветите си, защото те са ми помагали. Бъдете верни на себе си и не се вълнувайте от това, което другите казват за вас“, каза Брендън.

И днес Брендън продължава да е все така непоколебима, въпреки особено тежките за транс младежите времена в САЩ. И, да. Все още танцува страхотно.